Straipsniai: HASHIRIYA aka Japonijos „street reiseriai“
4.7Įvertink!
Reader Rating: (2 Votes)

Hashiriya japoniškas žodis apibūdinantis gatvės lenktynininką, tačiau ne tokį, kokiais dedasi kas antras Lietuvos klevo lapas… Tai visas gyvenimo būdas, tikslas, pomėgis. Tokiam street reiser’iui nereikia nieko kito pasaulyje, tik jo mašinos ir keleto atliekamų yen’u mašinos modam.

HASHIRIYA Japan street racer jdm
Jei kyla abejonių ar sugriuvusį studentišką laužą ir kuklaus biudžeto apsiženyjimą su mašina galima lyginti – pagalvokit dar. Tie, kas giliai pasinėrę į hashiriya gyvenimą, gali save drąsiai vadinti vienišais vairuotojais ir tai puikiai apibūdintų jų gyvenimo būdą. O tu, jeigu ieškai vietos, kur gali išpildyti savo vairavimo svajones, pasižvalgyk į Japoniją – milžiniškos tobulo kelio autostrados, krūva kalnų kelių, plačios gatvės… Tačiau, kad ir kaip bebūtų, jeigu nori tapti vairavimo Dievu/didvyriu ar Čeku Norisu, turi pamiršt merginas, nes gatvės lenktynės ir merginos yra du nesuderinami dalykai.

HASHIRIYA Japan street racer jdm
Japonijoje haširiyja ir yra haširiyja, nieko daugiau, nesvarbu kiek tau 18 ar 50 metų. Tokiems bepročiams gyvenime egzistuoja mašina ir kelias. Jie neperka drabužių, batų ar kažko panašaus, jie perka padangas, coilus, shift knobus ir panašų stuff’ą.

HASHIRIYA Japan street racer jdm
Tarkim esi bankrutavęs studentas,kuriam liko tik krūva laisvo laiko, begalinis noras vairuot ir jokios atsakomybės. Visos bėdos tegu sprendžiasi pačios, tau nerūpi. Bet vis dėl to, nori naujo variklio, padangų, pakabos? – imi STUDENTO PASKOLĄ. Reikia persirinkti mašiną? Turi laiko darbui po paskaitų. Visas veiksmas vistiek vyksta naktį. Paryčiais grįžti ir krenti lovon, arba… Arba padarai avarija ir išsiteški ant betono. Prasiskolini kiek tik įmanoma daugiau, ir tau ne motais, nes vistiek tu rytoj atsitrenksi į skiriamųjų juostų atramas ar stulpą ir žūsi. O jei tu to nepadarysi, būsi dar vienu žingsiu arčiau tikro vairavimo heorizmo, kai tiek nueisi nebesigrežiosi atgal ir dėl nieko nepergyvensi…

HASHIRIYA Japan street racer nissan skyline
Toks jau yra tikro Japonijos gatvių lenktynininko gyvenimas. Žinoma gal tekste ir skamba liūdnai viskas, tačiau taip nėra. Dauguma reiser’iu pergyvena šį periodą kuomet niekas nerūpi ir veliau susiranda žmonas ir kuria šeimas, na o kiti – toliau laksto.
Kaip minėjau anksčiau, Hashiriya nėra paprastas terminas apibūdinti gatvių chuliganus. Tai terminas apibūdinantis tikruosius lenktynininkus, žmonių gyvenimo būdą, kuriems rūpi garbė. Hashiriya visuomet gerbia kitus lenktynininkus. Jie nėra patys geriausi ar greičiausi, vargu ar prilygsta profesionaliems lenktynininkams, tačiau jie stengiasi tokiais tapti.HASHIRIYA Japan street racer nissan 200sx

Gal būt aiškiau taps pamačius kelis video.