Taigi jūsų dėmėsiui dar vienas japoniškas automobilis, dar viena honda. Tik kiek neįprasta nuo eilinių wannabe jdm style hondų. Šią antipandą vairuoja klaipedietis, interneto platybėse geriau žinomas kaip minddog.
Automobilis minddogo rankose jau atsidūrė su custom išdažymu ir išorė nedaug keitėsi bėgant laikui. Atsirado „ryži“ posūkiai, pasikeitė ratai, bei žinoma kovos randai. Mat civicas naudojamas slalomo, bei kitose megėjiškose varžybose.
Tik nupirkus automobilį (2007 metų rudenį) jame plakė 1.3 karbiuratorinė širdis. Tačiau atėjus vasarai variklis pradėjo kvailiot, tad nieko nelaukus buvo išmestas 1.3 variklis ir įdėtas 1.5 VTEC variklis (D15B JDM versija) turintis 97 kw. Skirtumas pasijautė akivaizdus, bet visgi praeitą žiemą buvo pastatytas ant plytų peržiemoti, o vėliau meginta buvo parduot. Kadangi rimtų pirkėjų neatsirado, buvo nutarta kažką rimčiau paburti. Turbo.
Kadangi nebuvo garantijos ar tikrai gerai visas turbo kit’as prigis variklyje, buvo pasirinkta eiti pigiausiu keliu ir taupyt kiek įmanoma: TDO4HL turbina (nuo Volvo c70), intercooler’is nuo Mercedes Benz, 370cc purkštukai (nuo Nissan 200sx rs13), bei home made (virintas paties rankomis) išmetimo kolektorius. Kadangi atsirado papildomu AG, buvo sudėti ir stabdžiai nuo Honda Civic VTI.
Taigi po atliktų darbų preliminariai prie 0.4 bar turėtų būti apie 120kw, bet tai dar nepaiga, pavasarį žadama slėgį kilstelėti iki 0.6bar.
Na ir pabaigai trumpas video, kaip šis civic’as važiuoja prieš BMW 540.

Related Posts