Jei kada būsite Amerikoje ir ieškosite kur galėtumete smagiai pasivažinėt, arba išbandyti savo bei automobilio galimybės. Siulyčiau apsilankyti „Dragon tail“ road‘e. Tokio kelio turbūt net Japonijos touge raceriai gali pavydėt amerikiečiams. Tik 17 kilometrų ir net 318 posūkių (paros automobilių srautas apie 400), skamba smagiai. Neveltui šį kelią yra pamėgę vietiniai baikeriai ir automobilių entuziastai, kurie ten organizuoja įvairius pasivažinėjimus.


Pats kelias yra Tenesio valstijoje, oficialiai kelio atkarpa yra „Calderwood Highway“ (State Highway 115 kelio ruože) ir kertasi su „Tapoco road“ Šiaurės Karolinoje. O pats kelio ruožas „The Dragon“ arba „Tail of the Dragon“. Pavadinimas kilo dėl šio kelio panašumo į drakono uodegą.


Pati „Dragon tail“ trasa taip pat turi savitų posūkių pavadinimų. Pvz.: Killboy Corner, Mud Corner, Sunset Corner, Gravity Cavity, Beginner’s End. Taip, kad ir iš posūkių pavadinimų galima spręsti apie sudėtingas (dažnai, net gyvybei pavojingas) vairavimo sąlygas neatsargiems vairuotojams. Maksimalus leistinas greitis 1992 metais buvo 55 mph (apie 90 kmh), 2005 metais sumažintas iki 30 mph (apie 50 kmh). Visų draudimų priežastis paprasta, kelias tapo pernelyg pavojingas… Kasmet jame žūva po kelis žmones.


Bet žmones vis tiek traukia šis nepaprastas, bene įspūdingiausias ir įdomiausias Amerikoje kelias. Tie, kam teko juo važiuot, sako tai žymiai smagiau, nei amerikietiški kalneliai. Juk posūkis po posūkio lekiant dideliu greičiu, sukelia didesnį adrenalino antplūdį, nei prieš tai paminėti atrakcionai. Na pabaigai keletas video.



Beje, jei kas žino kur Lietuvoje yra panašių smagų kelių, nesidrovėkit parašyt komentaruose.

Related Posts