Šiandien, car feature rubrikoje apžvelgsime Volkswagen Golf mk1. Ši golf’ą manau tikrai žino tie kas domisi vw. Mes susisiekėme su ‘Šaškes’ savininku Kęstu ir uždavėme jam porą klausimų.

Kaip įsigijai mk1 golf’ą, ir kodėl būtent jį?

“Šaškę, 1980m VW Golf, 1.6d varikliu, įsigijau praėjusį rudenį su mintimi, kad atvažinėsiu žiemą ir, nusiėmęs kelias dalis, priduosiu į metalą, nes galvojau, kad būsiu surinkęs savo projektą – kitą golf mk1, kurį turim/turiu jau 12 metų.”

Kodėl nusprendei pasirinkti ‘rat’ stilių?

“Rat stilių pasirinkau nes norėjau kažko išskirtinio iš niūrios miesto minios, o kadangi mašina buvo papuvus, tai prie jos tiko ir stogo bagažinė ir bačkutė. Ant jos, dabar jau, rat stilius likęs tik nuotraukose.”

Kas atlikta šiam mk1? ( ratų, padangų išmatavimai mums irgi įdomu!)
“Net nežinau nuo ko pradėt. Pirmą dieną, kaip dabar atsimenu, važiavau į garažą pjaut spyruoklių ir užsidėt kažkokius ratus, paskui sekė kapoto apklijavimas. Ir važinėjau su tokiu apsmurgusiu, kam patikusiu, kam ne, golfu. Baigėsi ta žiema, po kurios jis turėjo būt metale, BET kažkaip per laiką prisiriši prie mašinos ir nusprendžiau pasilikt. Varikliui buvo atliktas pusiau kapitalinis remontas. Artejo Golf-corrado klubo sezono atidarymas ir mėnesį prieš mano vw miesto centre užlinko starteris, nuo tada ir prasidėjo… Grįžus į garažą, iškart visa auto buvo išrinkta ir pradėta virint ( tą mėnesį gyvenau iš dalies garaže, kad spėt), draugai darė lažybas, ar spėsiu ar ne. Taigi suvirinau, perdažiau, užkroviau kitus bamperius, susirinkau, kaliau dar dropo ir nusinešiau pirmą vietą, kaip žemiausias – 3cm nuo žemės buvo žemiausia vieta! Ratai Ats Clasic 7J su 175/50 R13 padangom, kažkurį laiką buvau užmovęs  ir 155/70 padangas. Tiesa, dabar jau nebevažinėju ant nupjautų spyruoklių 😉 Sudėti fk coilai ”

Dauguma matėm, kad buvo įdėtas skelbimas jog parduodi, kas privertė apsigalvot?
“Užsimaniau parduot, nes ir taip du mk1 pas mane, dar mk3 kasdienis. Galvojau parduot šaškę ir mk3 bei pasiimt kažką naujesnio, bet pirmą vakarą po skelbimo įdejimo pasakiau, kad neparduosiu. Skambino nemažai, bet nepardaviau.”

Kokie planai ateičiai?
“Ateities planai susidėt lankus, pagražint saloną ir daryti, tiksliau jau darau, Clean`ą po kapotu. Yra noras sudalyvauti vasara lenkijoje “Vag event” renginyje.”

Ačiū, Kestui!
Foto: ©Simas

Related Posts