dopecars.lt
Car feature: Opel Kadett C

Neseniai į gatves išlindęs geltonas Opelis žaibišku greičiu tapo labai populiarus, mum pasisekė pakalbinti šio automobilio savininką (dabar jau ex savininką) ir padarytas kelias oldschoolines nuotraukas, kaip ir priklauso. Taigi kalbamės su Edvinu:
Trumpai apie save.
Esu Edvinas, studentauju, laisvu laiku uždarbiauju remontuodamas automobilius. Aš pats vairuoju Bmw e30.

Kaip ir kodėl šis senukas atsidūrė tavo rankose?
Automobilis pirktas Airijoje iš Lenkijos piliečio, kuris Opeliuko kėbulą buvo pilnai atrestauravęs kaimyninėje Lenkijoje, tačiau likusieji mazgai buvo palikti standartiniai. Nupirkus šį modelį buvo dairomasi kokiu keliu eiti (turbo ar NA) kaip matot buvo pasirinktas NA. Būtent toks automobilis pasirinktas nes, neeilinis modelis, atrestauruotas kėbulas (atkrenta milijonas darbų), be to, nupirktas už labai gerą kainą.


Apie modlistą.
Modlistas: Calibros motoras 2l 16v 110kw + yamaha r1 karbiuratoriai, custom made įsiurbimo kolektorius, custom made išmetimo kolektorius, tepalo aušinimo radiatorius, tepalo filtro perkėlimo komplektas, Ford uždegimo sistema + megajolt jr. kompiuteris uždegimui reguliuoti + custom made pravodkė, elektrinis ventiliatorius su termojungikliu,greičių dėžė nuo opel mantos, galinis tiltas nuo opel mantos, visos važiuoklės gumos pakeistos i poliretana, reguliuojami amortizatoriai bei spyruoklės Spax firmos, priekiniai stabdžiai nuo Volvo 240 keturių stumokliukų, kaladėlės green stuff, custom made armuotos stabdžių slangutės.Sudėti tepalo spaudimo daviklis, aušinimo skysčio daviklis, tachometras, spidometras nuo dviračio :) . Variklis, greičių dėžė bei reduktorius – perinkti. Kolkas prisiminiau tiek.

Kadangi parduotas geltonasis, koks sekantis modelis tavo planuose?
Automobilis į Lietuvą buvo pargabentas pardavimo tikslais, kaip bebūtų gaila ilgai pirkėjo laukti nereikėjo, Opelis iškeliavo į Kauną. Projektas keičia projektą ir šiuo metu daromas pontiac firebird 1976m, tiksliau jau padarytas :) . Esu pradedantysis drifteris ir artimiausiu metu planuoju įsigyti nissan 200sx s13.

Dėkojame Edvinui už pokalbį, tikimės ateityje pamatyti dar daugiau jo projektų.
Foto by me ir ross.

Leave a Reply