Truputi ilgiau užtrukome su šiuo straipsniu nei tikėtasi, turbūt kai kurie laukė ir nerimavo ar išviso jis bus. Ir jis pasirodė, taigi važiuojam. Esame uostamiestyje, viename ramiausių didmiesčių Lietuvoje, kuris nelabai gali pasigirti savo car life, tačiau kai ką ir mes turime. Ir norime Jums parodyti.


Taigi first of all, vieta kur renkasi visi “matavimosi” mėgėjai – “Mukranas”. Vieta kurią pamato į šalį keltu atvykę užsieniečiai, pirmas įspūdis lemiamas, o ten dažnai renkasi liaudis kuri mėgsta paspoksoti į matavimosi dalyvius su alaus buteliu, saulėgrąžomis bei puiku auto eksperto lygio žinių bagažu… Tačiau, susirenka toje šventėje ir auto klubai įvairūs su savo išskirtinesniais automobiliais ir parodo kažką įdomiau, būna atklysta ir skyline vienas kitas. Kaip matyt žemiau esančiose nuotraukose, kelio danga “trasos” yra gera , tik iki jos nusigaunant tenka pasikratyti didesnio dropo savininkams. Na, o kalbant apie saugumą, tai jo daug negalima tikėtis iš nevaldomos agresyvios bandos ištroškusios “crash’ų” , būna čia visko.
Ką gi, judam toliau, jau kitame miesto gale, važiuojant link jūros nusileidus nuo smagaus tilto yra dvi opcijos ką daryti, petrolheadams. Pirmoji, ties sankryža sukti į kairę ir šauniai pravažiuoti geros kokybės kelio ruožą vendantį link Klaipėdos naftos (čia darėme šias nuotraukas). Arba, antras variantas sukti į dešinę pusę ir važiuoti į “invalidkę”, tai didelė ir sena ,invalidų pliažo, stovėjimo aikštelė su gana grublėta danga, greitai “ėdančia” padangas. Bet ji pakankamai saugi mokintis šonaslydžio ar šiaip papramogauti su rwd automobiliu.

Ties Klaipėdos miestu sustokime čia ir persikelkime į Klaipėdos rajoną, vietą kur galima tikrai linksmai pravažiuoti touge run’us, geras ir mažo naudojimo kelias, kuris yra dar ir vingiuotas. Važiavau ten pirmą kartą (prieš s13) ir jaučiau lygiai tokį pat jaudulį (gal net ir didesnį), kaip ir lėkdamas Kačerginės Nemumo žiedo trasoje. Pasižiūrėjus Initial D taip ir norisi ten važiuoti prieš kokį nors JDM modelį. Keliukas naktį yra pakankamai saugus, žinoma vienoje vietoje arti kelio yragyvenamasis namas, tad ilgai nepatartina ten žaisti (norint likti nenubaustiems įstatymo sargų).
Bet žinoma, visos šios pramogos yra rizikingos, taigi ar rizikuoti ir šitaip išsilieti spręsti Jums. Na, o pabaigai (pirmos dalies) keletas random nuotraukų, kurias mielai padarė mūsų paparacis ross, paaukojęs visą naktį jų atlikimui, dėkui jam.
P.S. Nuotraukose esantis civic’as tikrai bus atskirai papostintas ir car feature, tačiau ne dabar. Jo dar laukia Vipsauga trackday III rugpjūčio 20 dieną.

Related Posts