Prieš kokius 5 metus Opel Ascona ir Opel Kadett asocijuodavosi su tikrai prastą reputaciją turinčiomis mašinomis, kogero dėl šių modelių ir atsirado Opel marke šalia žodžio rudys sinonimo. Tačiau šie du Klaipėdos gatvėmis riedantys solidaus amžiaus opeliukai laimėjo kovą prieš rudis.

Abu opeliukai yra 1985 metų gamybos, kadaise stovėjo su vienodais 18E varikliais (1.8 pilnas įpurškimas).
Nuotraukose matoma Opel Ascona yra su BBS Melber ratais, poliruotomis palangėmis, aptvarkytu kėbulu, originalia Opel spalva, tamsintomis lempomis, reguliuojamais koni amortizatoriais, galinis tiltas pritaikytas nuo Opel Vectros, taip pat įdėtos žeminančios spiruoklės. Matyti, kad savininkas tikras oldschool megėjas.

Na, o Kadett’as katik po variklio transplantacijos, dabar įdėtas 2.0 DOHC 16v variklis (C20XE). Priekyje sumontuoti reguliuojami koni amortizatoriai, gale HR, -60mm spiruoklės, taip pat sumontuoti ATE firmos raižyti stabdžių diskai. Salonas pakeistas į GSi, įdėtas LCD spidometras. Kėbulas nudažytas Orange Salamanque spalva. Vasarą Kadett’as važinėja su kaltiniais rusų firmos VSMPO ratlankiais.
Abu šie opeliai jų savininkams jau tapo tapo šeimos nariais, vienas paveldėtas iš senelio, kitas iš tėvų, jų šeimose jie daugiau nei 15 metų (gana įspūdinga).

Ties tuom jų istorijos dar nesibaigia, ateityje laukia dar daug daug darbų prie šių mašinų. Tačiau viskas remiasi į laiko, bei finansinių išteklių stoką. Smagu, kad tokie retenybėmis tapę automobiliai puošia Klaipėdos gatves.
Nuotraukų autorius klaipedietis shnipiz, daugiau jo darbų galite rasti čia.

DSC_3914 DSC_3871-2 DSC_3828-2 DSC_3915-2 DSC_3852 gangsterz DSC_3907

Related Posts