http://youtu.be/s_RT_e65Wc8
*Egidijaus Kirslio video


*Viktoro Navicko video (project-x.lt)


Kad jau kitos medijos priemonės pirmiau už mus parašė, reikia pasispausti ir patiems ir apibendrinti tai kas įvyko per tą plačiai nuskambėjusi dropo konkursą Klaipėdoje. Ir tai ką 3 žmonės eksprontu padarė per savaitę tikrai pranoko tamstų lūkesčius. Susirinko gausybė dalyvių, dar daugiau žiūrovų (kurių kiekį stengėmis apriboti, neskelbiant viešai vietos, nes pažvelkim tiesai į akis, dopecars.lt gerbėjų gretose yra daug marozų, po kurių tenka mum patiems rinkti šiukšles ir aiškintis už jų elgesį). Buvo daug gražių ir įdomių automobilių, daugelis jų jau buvo aprašyti ar parodyti pas mus, o tas yra džiugu. Renginio atmosfera buvo labai jauki ir viskas vyko sklandžiai, aišku mūsų kartelė buvo gan ekonomiška, bet ir renginys nemokamas dalyviams. Tačiau stovai, kuriais buvo paremta kartelė buvo netgi iš pačio DDD dropo konkurso, kur atliko ta patį vaidmenį. O tai jau reiškia apie žemos mašinos matavimo patirtį (insert joke here).


Grįžtant prie reikalo, ir lyginant su DDD dropo konkursu patobulinome matavimus kiek leido jaunas protas ir pridėjome kitų kriterijų. Tad būti Japoniško automobilio savininku nebegarantuoja pergalės. Esmė buvo koks atvažiuoji, toks ir matuojiesi šiame etape, ir buvome nustebinti žmonių ryžtu nugalėti. O matavome automobilio kėbulo aukščiausią dalį, tiksliau stogo linijos. Šie duomenys buvo kaip bazė kitiems matavimams, prie “bazės pridėjome: atstumą tarp žemiausios automobilio vietos ir žemės, atstumą nuo slenksčio (ties durelėmis ir sparnu) ir žemės, atstumą tarp rato centro ir slenksčio ir nuo viso to minusavome atstumą kiek ratai palindę po arkomis (čia vėlgi vedėmė dvieju skirtingų ašių ratų vidurkius ir tą sumą minusavome). Tai buvo pirmoji rungtis, kurią laimėjo Mindaugas su juodu Honda Civic, pastarasis atvažiavo jau kėbulą braukdamas žeme ir žemiausia autmobilio vieta buvo 0 cm (savo sąskaitoje surinkęs 140 taškų)! Antra vietą “nusinešė” kolega, kuris atvažiavu su visa gvardiją dalyvių iš Šiaulių, tai yra Paulius su sidabrine Honda Civic 6gen (su 155,5 taškais, žemiausia automobilio vieta 3cm). O trečią vietą ir nugalėjęs daug japonų iškovojo DrifNation atstovas su savo kasdieniu automobiliu, BMW730, na aišku nekasdieniškai nužemintu (finale surinkęs 157,5 taškus, žemiausia automobilio vieta 1,5 cm). Nors dalyvavęs senolis Citroen su jaunuoliu Edmundu už vairo visus pamokė kas yra žema standartinė mašina ir pagal matavimus ženkliai nugalėjo prieš kitus (surinkęs 137 taškus), tačiau prizus davėmė žmonėms kurie atvažiavo įdėję daugiau darbo siekdami tapti žemais. Citroen vairuotojas suprato ir beveik nepyko. Beje pastebėjimas net du BMW e34 ir e39 turėjo vieną geriausių “žemiausios automobilio vietos” rezultatą 1,5cm ir BMW e34 ekipažas su tokiu aukščiu atvyko net iš Telšių!


Antra rungtis buvo MAX load, kur buvo galima sodinti tiek kiek nori žmonių ar kokio kito svorio. Dalyvių šioje rungtyje buvo tik 3 (visi nugalėtojai!). Vėl gi, pirmą vietą iškovojo tas pats nugalėtojas Mindaugas su Honda Civic, antrą vėl tas pats Paulius su Honda Civic, o štai trečią vietą netikėtai laimėjo Jonas su Ford Escort kabrioletu.


Pirmos rungties nugalėtojus apdovanojome DopeCars lipdukais, diplomais, taure (pirmos vietos nugalėtoją), medaliais ( antros ir trečios vietos prizininkus).
Max Load nugalėtojai gavo diplomą (pirma vieta) ir DopeCars.lt lipdukus
Žmonėms labai patiko renginys, kiti paprašė jų mieste daryti tokį konkursą, taigi skelbiame…
Rugsėjo mėnesį Kaune vyks dropo konkursas, visa reikalinga informacija bus paskelbta likus savaitei iki renginio.
Klaipėdos rezultatus galite parsisiūsti čia Dropo konkurso 08/17 Klaipėda rezultatai.
Taip pat didelis AČIŪ visiems draugams padėjusiems atlikti matavimus.
Nuotraukomis pasidalino NKM foto ir Shnipiz ačiū šiems žmonėns, o taip pat kas turi savo darytų nuotraukų atsiūskite galerijos nuorodą musm ir mes jas patalpinsime po šiomis eilutėmis.

Related Posts