Bonjour skaitytojai!

Kas dalyvavo ir viską matė savo akimis – pasidžiaugė, kas ne – prašom šiame straipsnyje paganyti akis į tai, ką įgyvendino Dopecars.lt bei Fantastic 4 garage komandos. Tai Balandžio 27d. Klaipėdoje įvykęs renginukas, pavadinimu Brūžink!

Nuotrauka: Marius Šilkūnas

Įdėja kilo visai netyčia: susibūrę nutarėmė, kad vakarų Lietuvoje vyksta mažai auto kultūros renginių, todėl reikia imtis iniciatyvos ir “atsidaryti sezoną”. Taigi iš Solorinos atstovybės gavome uždarą aikštelę, už ką esame labai dėkingi. Pagaminome visų mylimą draugą ir dažnai gatvėse sutinkamą Gulintį Policininką, kurį pavadinome “Ančiuviu”, patobulinome Dropo konkurso įrangą, parsivežėme “mandras” svarstykles, pasikvietėme DJ’us, kad jaunimas ir visi kiti patrepsėtų, užsisakėme gausybę lipdukų ir šestadienį, 10val. ryte, visų laukėmė pasirodant.

Nors ryte ir nulijo, bet nepaisant to kokių saldainiukų atvyko! Tarp visų auto žiūrovų akis labai džiugino VW Golf pirmukai, daugumai jau žinomas military green spalva nudažytas E28 “Ryklys”, iš laikinosios sostinės Kauno atvykę išskirtiniai E32 ir žydrasis E30. Neatsiliko ir dopecars.lt forumiečių pristatyti automobiliai, tokie kaip ill’o E39, kuris su tikru stance fitment’u net iš pačio Vilniaus atkeliavo, o Kany Civic’as atvyko iš Šiaulių. Be to, klaipėdiečiai irgi pasipuošė: daug dėmesio sulaukė Edvino raudonasis Datsun 240z, Gediminui (Lenser) priklausanti Audi A4 USDM bei renginio monstras – Chevy Camaro.



Nuotrauka: Zigmantas Pocius


Nuotrauka: Marius Šilkūnas




Nuotrauka: Deividas Vaitelė

Apklijavę dalyvius [Brūžink!] lipdukais, renginuką užvedėme pirma rungtimi, kuri vadinosi “Gulinčio policininko priešas”. Šios rungties tikslas – parodyti savąją kliūties įveikimo techniką, kuo įspūdingiau pravažiuoti “Ančiuvį” bei jį “sužeisti”. Nors ir labai prašėme BMW mylėtojų “neužminti tapkės” aikštelėje, bet tai kur tau – “Ryklys” nepagailėjo “Ančiuvio” ir jį uždėgė!:

Nuotrauka: Zigmantas Pocius

Lomkė, su Audi V8, skaniai atsikando gulinčio plicininko…
“- Dabar naują pirksi,- sakė Ross’as”

Kany Civic’ui, Editos Colt’ui bei kitiems dalyviams su gulinčiu policininku susitarti, deja, nepavyko – užkibo:



Nuotrauka: Zigmantas Pocius

Nuotrauka: Deividas Vaitelė

Visiems šiaip ne taip nugalėjus “Ančiuvį” ir faktiškai jį pribaigus, renginio vedėjas Vytautas šnekino vairuotojus. Let the Show off begin!


Nuotrauka: Deividas Vaitelė

Nuotrauka: Zigmantas Pocius

Vieni dalyviai kuklesni, kiti – iškart prie reikalo:
“- Kur čia galima alaus gaut? :)


Dalyviams bei publikai apsipratus gausioje aplinkoje, startavome “Dropo konkursą”! Kaip ir praeitais metais, rungtyje matavome 5 automobilio vietas: bendrą automobilio aukštį, aukštį nuo slenksčio, žemiausią automobilio vietą aplamai, aukštį nuo rato vidurio iki arkos ir galiausiai – ratų išnešimą. Galime pripažinti – civic’ai tikrai visus baugino savo žemumu.

Nuotrauka: Marius Šilkūnas


Nuotrauka: Zigmantas Pocius

Nors ir ne toks žemas, bet jau retai sutinkamas Volkswagen Caravelle Wolfsburg edition nepabūgo susidoroti su “ančiuviu”, beje, tai pirmasis tokio tipo automobilis, kuris dalyvauja dopecars.lt organizuojamuose dropo konkursuose!

Tuo tarpu kiti renginio dalyviai pradėjo sverti savo automobilius profesionaliomis svarstyklėmis, kuriomis sveriami lenktyniniai automobiliai. Šios svarstyklės leidžia sužinoti automobilio svorio balansą ir pasiskirstymą tarp ašių. Automobilių savininkai galėjo spėti, koks yra automobilio svoris ir arčiausiai tiesos buvęs žmogus buvo apdovanotas prizu.

Nuotrauka: Zigmantas Pocius

[Brūžink!] renginio organizatoriai nepamiršo ir tų, kas atvyko be automobilio, bet yra lenktynių mėgėjai. Šie lenktynininkai turėjo progą pasigalinėti prie PS3 vairo.

Organizatoriai įvertino vairuotojų triūsą, kuo gražiau papuošti savąjį automobilį. Akylūs, bet nepastebimi vertintojai rinko geriausio interjero, geriausio eksterjero ir gražiausio variklio skyriaus savininkus. Gražiausius variklio skyrius, nuo kurių žiūrovai negalėjo atitraukti akių, turėjo Chevy Camaro ir VW Golf MK1.

Nuotrauka: Deividas Vaitelė

Koks “Dropo konkuras” be pačios liksmiausios dalies – Max Load drop! Šį kart mus tikrai nustebino dalyvių gausa. Vieni leido padangas, kiti net coil’us susuko iki galo! Grūdosi keleiviai į visus kampučius, kad tik prispausti automobilį arčiau prie žemės.

Mazda Miata vairuotojas buvo “neprilygstamas” – bendras Mazda aukštis buvo tik 108cm. Savininkas be abejonės tapo šios rungties nugalėtoju.

Pasibaigus konkursui ir nuslūgus emocijoms organizatoriai laužė galvas, sumavo rezultatus, pildė diplomus bei ruošėsi apdovanoti rungčių nugalėtojus.

Nuotrauka: Zigmantas Pocius

Iškilmingai pristatome “Dropo konkurso” pirmos vietos nugalėtoją – forumietį Paulių (Kany) su 6 gen Civic’u! Daug dėmesio susilaukė ir didžiausiu “Ančiuvio” priešu tapo Editos Mitsubishi Colt. Jai atiteko “Gulinčio policininko didžiausio priešo” titulas bei antroji vieta dropo konkurse! Trečiąją vietą iškovojo Ignas (Headache) su 4gen Civic’u. Pauliaus Honda Civic taipogi laimėjo Gražiausio eksterjero nominaciją.

Nuotrauka: Zigmantas Pocius

Nuotrauka: Zigmantas Pocius

Geriausio interjero titulas atiteko VW Jetta Mk1 savininkui.

Nuotrauka: Marius Šilkūnas

Laimėtojus apdovanojome diplomais, taurėmis ir įvairiais variklio papildais. Spaudžiame rankas visiems apsilankiusiesiems, kurie nepabūgo rytinio šalto oro.

Begalo norime padekoti Solorinos atstovybei, kuri suteikė mums aikštelę, Autodiagnostikui, už paramą. Didelis ačiū keliauja mūsų info rėmėjui 98.lt, bei renginio draugams TaTdesigns bei JDM.lt.  Vytautai – dėkui, kad sutikai pabūti renginio balsu!
Ir žinoma didžiausia padėka – Fantastic 4 Garage. Be Jūsų, draugai, nebūtume įgyvendinę šio šaunaus renginuko. AČIŪ!

Tikimes, kad jums neprailgo laikas beskaitant šią [Brūžink!] renginio apžvalgą, o fotografams prašome savo darbo “vaisius” siūsti 

Užteks kalbų, susitiksime kituose renginuose, o dabar grožėkites likusiąja galerija :)

https://picasaweb.google.com/108332632498789736059/BruzinkDopecarsFantastic4Garage20130427

Related Posts