Dopecars senbuvis, meetu Kaune dalyvis ir šiaip vietoje nenustygstantis automobilių fanas nanukenas vairuoja išskirtinį Fiat’ą. Nanukeno Fiat Coupe jums jau matytas seniau publikuotame Samis Video klipe. Šis video leido šiek tiek daugiau sužinoti apie šį išties išskirtinį Fiat Coupe. Manau jis išskirtinis ne tik Lietuvos mastu, nes ir lankantis auto renginiuose užsienyje dar neteko matyti kažko panašaus į šį Coupe. Mes nutarėme šiam Fiatui skirti deramą dėmesį ir pakalbinome jo savininką Evaldą.

nanukenas_01Prisistatyk, kas esi ir kuo užsiimi?
Gera diena. Esu Evaldas gyvenantis Kaune. Mano užsiėmimas paprastas, dirbu prie to ka mėgstu t.y. prie mašinų.

Kaip šis Fiatas pateko į tavo rankas?
Istorija labai paprasta, kadangi turėta mašina tiesiog sudegė dalyvauto slalumo metu, atsirado butinybė ją kažkuo pakeist, ilgai ieškoti neteko, akis užkliuvo už šio Fiat Coupe modelio, todėl nutariau nelaukti ir pirkti. Laukti kol kas nors atveš dėmesio vertą mašiną iš užsienio nenorėjau, tad nutariau pirmą kart savo gyvenime įsigyti mašina jau važinėjusią Lietuvos keliais. Taip mano rankose atsidūrė Fiat Coupe su integrales 16v turbo varikliu, stock’e turintis 193 PS (142 kW; 190 hp) @5500 rpm 290 N·m (214 lb·ft) @3400 rpm.

nanukenas_02Kokios modifikacijos jam buvo atliktos?
Tik nusipirkęs Fiat’ą ilgai nelaukęs atsukau truputuka boost‘o, bėja viskas baigėsi išlydytais dviem stūmokliais, nuo tada ir prasidejo didesnės modifikacijos: rasta Mahle kaltinė apačia is Lancia Delta Integrale motoro, iš to paties motoro taipogi buvo išimti ir didesnių fazių velenėliai. Sumontuoti našesni purkštukai, Walbro pompa, uždėtas K&N filtras, užmestas Fmic, suburta sankaba su EVO 8 disku ir šiaip begalė smulkmenų, ne tiek pačiam motore, bet kiek aplink jį… Važiuoklė ganętinai paprasta: B8 amortizatoriai trumpom spiruoklėm (galima dar pjaut gal 😀 ), stabilizatoriauso guma bei “salenblokų” guma – poliuretanas, nors pastaruosiuose gumos tiek kiek izoliacijos storio… Žinoma neapsieita be plačių ratlankių, pasirinkau platintas skardas: R16 diemetro, priekyje 10J pločio, o gale 11J. Visos padangos 205/55 išmatavimų – stretch’o tikrai nemažai gavosi :)

nanukenas_03Kokie atlikti darbai buvo įgyvendinti sunkiausiai, kas užtruko ilgiausiai?
Dėka “gerų” žmonių, plačiai atveriančių duris į mano mašiną, kebulas buvo gerokai paženklintas, teko jį perdažyti. Ilgiausiai užtruko pirmas dažymas, dažant Fiat’ą pilka spalva (vėliau buvo perdažytas esama spalva). Taipogi viską stabdė reikiamų dalių nebuvimas Lietuvoje, tarkim kad ir abs davikliai keliavo iš Švedijos gan ilgą laiką. O ir galutinės spalvos rinkimasis prisidejo…

nanukenas_04Pasirinkai nestandartines spalvas, kas tai nulėmė?
Sunku pasakyt kodėl, tiesiog ieškojau ir visuomet ieškau kažko nestandartinio ir idomesnio, ne taip dažnai sutinkamo mūsų gatvėse. Tai ir nulėmė automobilio bei ratlankių spalvų pasirinkimą.

nanukenas_06Kokios modifikacijos atliktos salone?
Salone yra atlikti keli pakeitimai: lubos pertrauktos juoda oda, su pūkeliu, panašia į zomšą kažkiek. Salono apdaila perdažyta kebulo spalva, kadangi stock tokia ir turi būti, vietoje centrinio ortakio sumontuota anglies pluošto plokštelė ir joje įtaisytas boost gauge ir voltmetras, kurio, ko gero, man net nereikia :) Salone savo vietą rado QSP vairas su išnešimu, uždėtas ant greitosios jungties. Jis buvo pertrauktas zomšu ir surištas rudom siūlėm. Vairas, salone home made ilgas shift stick’as, kuris labai patogus, gerokai patogesnis už buvusį gamyklinį.

nanukenas_05Ar Lietuvoje yra daug Fiat fanų?
Man beieškant Fiat Coupe dalių teko su gan nemažai fiatistų ir lancistų pabendraut, tai bent jau šio modelio megejų yra nemažai, o pačių kaipo Fiat’ų bent du Stilo savininkus užkaitau kaip tikrų tikriausius Fiat fanus 😉

nanukenas_07
Kokie ateities planai?
Realiai planai tiesiog važinet ir mėgautis tuo rezultatu ir vaizdu, kuris yra pasiektas dabar. Tiesą sakant šiuo metu jau nebeturiu nei minčių nei poreikio ką keist, bet, kaip žinia, rytojus gali daug ką pakeisti…

nanukenas_09Padėkos ir palinkėjimai.
Kaip sakant bepasikuklinsiu, bet dekoju tik pats sau 😉

nanukenas_08nanukenas_10Nuotraukos: dėkojame Samis Video už automobilio fotosesiją Dopecars.lt portalui.

Related Posts