BMW E36, ko gero, dažniausiais Lietuvos gatvėse sutinkamas BMW markės automobilių modelis. Ganėtinai plati variklių galios įvairovė bei kėbulų tipai – kiekvienas gali sau rasti tinkamą variantą. Coupe, sedanai, touring’ai… Nepaminėti liko tik E36 Compact, dar kitaip vadinamieji 36/5, taipogi turi savo gerbėjus, vienas jų – Mindaugas, vairuojantis 318ti modelį. Štai patiems Mindaugo pasakojimas apie jo Compact’ą.

Sveiki, esu vardu Mindaugas, šiuo metu mokausi gimnazijoje, bet namų darbus dažniausiai atlieku garaže, modifikuojant savo mašina. 😀 Prieš metus nusipirkau šį trečiuką, pirkau radęs skelbimą internete. Automobilis patraukė mano dėmesi, nes buvo geros būklės tiek kebulu, tiek vidumi, techniškai tvarkingas. Viskas buvo orginalu ir neišrinkta. Orginalus magas, pavaru svirtis, ratai. Modifikacijos prasidėjo nuo kėbulo blizginimo, apdailos, salono, kuris dar iki galo neužbaigtas, ir be abėjo dropu su didesniais ratais.

BMW-E36-Compact-BBS-RC-Stance-03Kodėl pasirinkau būten E36 Compact – gal dėl to, kad pirmas mano automobilis, kuomet buvau 16 metų, buvo BMW E36 316i Compact prie kurio buvo praleidžiama daug laiko garaže, irgi raudonas, spalva man pasirodė pastebimai iškirtinė, todėl radus galingesnį bei tvarkingesnį kompaktą nutariau nusipirkti jį vėl. Daugelis BMW fanų renkasi coupe modelį, bet aš pasirinkau compact’ą. Šis modelis buvo labiau prieinamas, tiek tvarkingesniu kėbulu, tiek salonu. Manau mažiau “užvaikyti” yra compact’ai, tad norint pasimti tvarkinga BMW E36 coupe reikia gerokai daugiau lėšų. Be to – modifikavus compact’ą jis būtų kiek išskirtinesnis, nes rečiau sutinkamas gatvėse. Kaip ir daugelis BMW automobilių entuziastų, paklaustas kokį automobilį pirkčiau po šio ilgai nesvarstyčiau – yra keli variantai, bet manau, jog visų pirmą dairyčiausi i BMW E21.Na o kalbant apie mano svajonių idealų autoparką, jis atrodytų taip: Ferarry F355, BMW E21, BMW E92, Mitsubishi Evo 9.

BMW-E36-Compact-BBS-RC-Stance-04Su šiuo E36 automobiliu yra nutikę nemažai istorijų… Pradedant nuo linksmiausios – šis E36 Compact dalyvavo ,,Viskas ore’’ serialo filmavime. O liūdniausia įvyko tuomet, kai važuodamas ne i savo garažą pamečiau slenksčio apsauga. Rodos smulkmena, bet daugelis automobilių savininkų mane, ko gero, supras…
Visi automobiliai turi savo pliusus ir minusus, ne išimtis ir šis BMW modelis. Mano labiausiai išskiriami šio E36 Compact privalumai, būtų šie: didelis detalių pasirinkimas, manevringumas bei mažesni gabaritai, be to automobilis yra šiek tiek mažiau sveriantis lyginant su E36 coupe modeliu. Asmeniškai aš trūkumų nepastebiu, šis automobilis jų turi ne ką daugiau nei bet kuris kitas to dešimtmečio gamintas automobilis. Daugelis BMW modelių, tokių kaip E21 ar E28 jau tapo klasikiniais ir vertinamais automobilistų visame pasaulyje, todėl manau, kad taip nutiks ir su BMW E36 Compact, nes laikas daro savo ir tai yra visiems žinomas populiarus modelis.

BMW-E36-Compact-BBS-RC-Stance-06 BMW-E36-Compact-BBS-RC-Stance-05 BMW-E36-Compact-BBS-RC-Stance-02 BMW-E36-Compact-BBS-RC-Stance-01BMW-E36-Compact-BBS-RC-Stance-07Fotomedžiaga: A.M Photography

Related Posts