dopecars.lt
Car feature: Volkswagen Rabbit

Šiandien Car Feature temoje Volkswagen Rabbit. Jo savininkas maloniai sutiko atsakyti į keletą klausimų, tad nieko nelaukę eikime prie jų.

Kodėl pasirinkot golf’ą ir butent antrą, o gal netyčia taip gavos?

MK2 dėl to, kad pirmoji mašina mano šeimoje po Žigulių buvo būtent antrukas, ir jau nuo tada svajojau, kaip užaugęs turėsiu savo golfuką :D Šiaip šitas antrukas, skaičiuojant nuo senų laikų, yra jau trečias antrukas, kurį vairuoju.

Kažkuriam tarpe tarp VW, turėjau civic’ą, buvo ir oranžiniai posūkiai, ir N-1 bakelis, vienu žodžiu tipo “JDM”, kaip ir priklauso :D Bet nostalgijos paveiktas, vėl grįžau prie MK2. Skelbimų puslapiuose radus ir nuvažiavus apžiūrėt vieno 1991 metų egzemplioriaus, iš karto į akis krito ženkliukas gale – “Rabbit”. Aišku, čia europinis variantas, ir pase parašyta “Golf”, bet jaučiuosi lyg vairuodamas USDM’a :D Po kapotu nieko blatno, paprastas 1,6.

Iškart žinojau, kad bus platinti skardinukai, coilover’iu komplektas, stogo skersiniai, geltonos lempos. Greitai du metai bus, kaip vairuoju šitą antruką. Tenka gana daug dėmesio susilaukti, bet manau, daugelio nuomonė negatyvi, nes tai juk antras Golf’as. Bet, tegul galvoja kas ką nori, svarbu man pačiam visa tai patinka :)

Kas šiuo metu yra atlikta automobiliui?

“Raceland” coil’ai, platinti 14″ ratlankiai (8j ir 8.5j), padangos 175/50 (stretch’o daug :D ), gale biškis neigiamo išvirtimo.

Planai ateičiai?

Bent jau iš išorės jis atrodo taip, kaip ir įsivaizduoju. Noriu išlaikyti tokį stilių, kad esmė butų beveik stock’as, tik biškį “wide&low”, kaip čia išsireiškus :) Bet kuriam automobiliui iki gero vaizdo reikia dviejų dalykų – daug dropo ir gerų ratų, o toliau jau smulkmenos. O pagrindinis ateities planas būtų kitas “daily car’as” , nes gaila kiekvieną mielą dieną drožti traversą ir dugną i gulinčius policininkus ir pan. , bet, kaip liaudis sako – “grožis reikalauja aukų” :D

Ačiū Ramūnui už foto ir informacija!

One Response to Car feature: Volkswagen Rabbit

  1. 4eburashka says:

    Koks jis gražus! Papuoš mano desktop’a. :)

Leave a Reply