_MG_1737Ketvirtos kartos Honda Civic su visais varomaisiais ratais yra toks pat retas reiškinys, kaip ir vienaragis. Tačiau mums pavyko viena tokį prisijaukinti uostamiestyje. Taigi šiandien (kol kas) trumpai  pristatysim Martyno vienaragį.

Praėjusių metų spalio mėnesį iš Vilniaus, su nuotykiais, buvo nupirktas šis automobilis. Nuotykiai prasidėjo nuo to, kad grįžtant į Klaipėda, autostradoje, apie 10 valandą vakaro teko sustoti. Sustojimo priežastis paprasta, užstrigo termostatas, kurį teko lupti lauk iš dar karšto variklio. Negana  to šis užstrigęs parazitas leido per, prapūstą galvos tarpinę, visam aušinimo skysčiui nutekėti į vieną cilindrą ir pro duslintuvą išpūsti laukan. Ištraukus jį ir prisipylus vandens, vargais negalais pavyko grįžti į Klaipėdą. Užsidarius su automobiliu į garažą pirmiausia sekė variklio atgaivinimo, bei tuo pačiu jo modifikavimo darbai.

_MG_1672

Pačio automobilio komplektacija:
Honda Civic 4g Ferio RTsi
Metai: pagal dokumentus 1992
Variklis: buves d16z2, dabar d16z2/z6 + 4 kartos BRC dujų įranga
Spalva: buvęs kadaise sidabrinis, dabar perdažytas juodai

Pilnas modifikacijų ir kitų įdomybių sąrašas dar bus ateityje. Netrukus jo laukia vasarinis apavas ir sraigė po kapotu. O ateities perspektyvoje dar įvairių smulkmenų ir darbų, kurie pavers šį pakankamai retą vienaragį Civic dar unikalesniu automobiliu. Na o dabar paskutiniai žiemos ir AWD Civic vaizdai.

http://www.youtube.com/watch?v=Rbngpo3YoiI

_MG_1665_MG_1669_MG_1745Foto: Egidijus Kirslys

Related Posts