VW markės automobilių fanams, ko gero, Fire and Ice pavadinimas jau girdėtas, o tiems, kas domisi kitos markės automobiliais pasakysime, jog tai – viena iš VW markės automobilių specialių komplektacijų. Fire and Ice edition Golf’ai buvo pradėti gaminti 1990 metais ir buvo skirti išskirtinai tik Vokietijos rinkai. Viso nuo konvejerio nuriedėjo 2500 šios partijos automobilių, rinkai pasiūlyti tiek 1.6 darbinio tūrio, tiek galingesni modeliai, galingiausias iš jų – 1.8 160bhp G60 GTI, kurių buvo pagaminta tik 70 vienetų.

 Volkswagen Golf MK2 Fire and Ice edition

Vienas iš Fire and Ice serijos VW Golf MK2 egzempliorių pateko į mūsų forumiečio Lauryno rankas. Automobilis išsiskiria savo spalva, kuri specifinė šiai komplektacijai – tamsiai violetionė, bei salono detalių spalviniais deriniais. Taipogi šio golf’uko išskirtinumą išduoda Fire and Ice logotipai ant automobilio. Pakalbinome Lauryną apie jo naująjį pirkinį:

“Prieš dvi savaites pirktas visiškai stockinis 1991 metų antros markes golf’as. Fire and Ice edition su 1.8 66kw varikliu, kurių buvo pagaminta vos 2000. Aišku, kaip čia važiuosi su stockiniu… Įdėjom FK firmos coilus, Opel skardas R15 išplatinom iki 9.5J gale ir 9J priekyje, užmovėm 195/45 padangas ir uždėjom Mercedes “kalpokus” kaip dabar madoj. Žinoma – ratai bus tik šiam sezonui, kitą sezoną ieškosiu kažko rimčiau ir kad labiau blizgėtų :D.”

 Volkswagen Golf MK2 Fire and Ice edition

Sunku paneigti, kad šis MK2 nepritraukia dėmesio savo agresyviu fitmentu, kuris mūsų gatvėse sutinkamas dar vis labai retai. Paklaustas apie praeivių reakcijas ir dėmesį Laurynas atsakė, kad jo tikrai susilaukia:

“Kad ir kaip būtų keista, šis Golf MK2 traukia praeivių dėmesį kaip koks nors Lamborghini,  visada kuomet važiuoju daugelis net persisukdami palydi žvilgsniu. Pasitaiko ir tokių žmonių, kurie važiuodami iš galo išsižioja iš nuostabos, o privažiavę iš šono kelia nykščius į viršų. Žinoma dar yra kur tobulėti šitam Golf’ui, nes reikia atlikti kėbulo darbus, vietomis ir lakas pasilupęs, nors rūdžių nematyti niekur :) Manau, jog šis automobilis – tikrai puikus pirkinys pardavus savo jetta ( jo, tą raudoną su mažais ratais).”

stanced Volkswagen Golf MK2 Fire and Ice edition

Dėkojame Laurynui už pasakojimą ir linkime sėkmės darbuojantis prie šio VW MK2 bei tikimės jį pamatyti visu gražumu car feature skyrelyje.

stanced Volkswagen Golf MK2 Fire and Ice edition on wide rims stanced Volkswagen Golf MK2 Fire and Ice edition on wide rimsNuotraukos: Indrė Z.

Related Posts