Taip atsitiko, jog pavyko sudalyvauti Vipsaugos organizuotame track day, kuris vyko Kačerginėje, Nemuno žiedo trasoje. Važiavimo, kaip jau anksčiau minėta su Honda Civic 4gen (panda edition) automobiliu. Jo aprašymo beje laukite šią savaitę.
Na, o kalbant apie patį renginį tai buvo visko. Pradžioje visi susirinkę dalyviai, kiek suirzę, valandą laukė organizatoriaus, kuris dėl techninių nesklandumų negalėjo atvykti laiku. Tačiau atvykus organizatoriams viskas ėjosi gerai, visi užsiregistravome, pasidalinome laiko matavimo “dačikus”, lipdukus ir laukėmė kol ateis kiekvieno eilė važiuoti. Mums, kaip pirmą kartą važiavusiems sekėsi labai gerai galima sakyti, nes automobilis liko sveikas!!! Tiesa mano kolegai Sling’ui laiko matavimo įranga parodė palankesnį rezultatą, turbūt dėl to kaltas jo puikūs važiavimai visiškai nežinomoje trasoje.
Na, o kitiem automobiliams sekėsi kiek prasčiau. Po pirmų ratų vienam juodai baltam 5 kartos Honda Civic kupė automobiliui kažkas nutiko ir iš jo variklio skyriaus pasipylė dūmai, bet tai tik pirmoji auka šiame renginyje. Keista, jog organizatoriai nepasirūpino saugumo priemonėmis iš anksto, nes veržiantis dūmams iš automobilio girdėjosi organizatorių šauksmai “Kas turit gesintuvą?!” , tačiau iš kitos pusės ir vairuotojas privalo jį turėti su savimi… Kiek vėliau, vienam juodai baltam VW Golf mk2 neatlaikė ratai ir jie nusimontavo, tačiau viskas baigėsi sėkmingai. Dar organizatoriaus VW Corrado su turbo ir kompresorium variklis išspjovė vieną stumoklį į orą. Todėl kiek užsitesė renginio pertraukėlė. Tuomet prasidėjo lietus, gyvos eilės važiavimai, kas nutarė toliau nebevažiuoti, o kas važiavo. Esant lietui visi važiavo atsargiau, bet incidentų neišvengta, keli žiguliai išslydo iš trasos, taip pat nutiko ir Peugeot 205 automobiliui. Dar vienas BMW e30 su ne įtin galingu varikliu ir vairuotoju be šalmo apsivertė, bet didesnių nuostolių apart sulamdyto kėbulo nenutiko. Ir toliau tesė važiavimus pastarasis tandemas, tik kiek narsu sakyčiau važiuot po apvirtimo toliau be šalmo.
Na, o mums važiuojant su civic’u išaiškėjo, jog mašinos “užpakalis” nenoriai sukimba su kelio danga, laimei gale išvakarėse užmontavom slick tipo padangas. Tai greičiausiai išgelbėjo mus nuo netikėtų incidentų, bet esant šlapiai kelio dangai vis tiek karts nuo karto powerslidinom. Beje mūsų civic’as vieno važiavimo metu įnirtingai kovojo su 6 kartos b16 variklį turinčiu mėlynu civic’u iš civicclub.lt ir ko kelių ratų neatlaikęs pandos d16 variklio spaudimo praleido ją ir jos pilotą Sling’ą. Mielas akiai vaizdas buvo tuomet. Kiek vėliau ankščiau minėtas VW Golf mk2 virstelėjo ant šono, iščiuožęs iš trasos. Tai buvo paskutinė auka šiame track day, laimei visi sveiki grįžo, niekas nenukentėjo.
Beabejo buvo smagu sutikti ir mūsų forumiečius, kurių automobiliai tikrai traukė aplinkinių akį. Pvz.: Amp’o senukas Volvo 360, iller’io tvarkingas BMW e30, Pijaus Nissan Micra, bei kita raudona N’iti caN*’o Micra.





Bonus video:

Nepaisant kelių nesklandumų, renginys buvo super, o mum kaip naujokam Nemuno žiedo trasoje, buvo tikrai vertinga ir naudinga pramoga. Visos nuotraukos (by ross) čia. Visų dalyvių laikai čia.

Related Posts